Máme nový videoklip!

 

https://www.youtube.com/watch?v=rXiGGbEO1Xw

 

 

Skupina FunTomas má nový videoklip a Zlatý chlapec znie Bratislavou. 

Minulý rok skupina skladateľa a textára Tomáša Lukačku vydala debutový album a teraz ohlasuje premiéru prvého singla z aktuálneho nosiča novým videoklipom.

"Máme nový videoklip a to je vždy dôvod na radosť. Pre nás je špeciálny hneď z viacerých dôvodov. Je prvý, ktorý prichádza po vydaní nášho debutového albumu Obete štastia a točili sme ho vo večernej Bratislave, takže to bola srdcová záležitosť. Ako inak skladba je o láske... a túžbe, ktorá nás ženie vpred. Často sa snažíme veci uponáhľať, čo neraz platí aj v citovej rovine. Doba sa zrýchlila, ale niekedy je menej viac.

V záberoch sa objavujú niektoré bratislavské dominanty. Niektore pasáže pôsobia takmer ako reklama na Bratislavu. Bol to zámer?

"Väčšina z nás sa tu narodila a všetci sme súčasťou tohto mesta. Každý v ňom máme svoje obľúbené miesta. Výber lokalít preto prebehol veľmi inštinktívne. Napríklad Muca (basgitarista) nemohol nehrať pred rozhlasom. Paola di Salerno potrebovala v zábere UFO, keďže v skladbe hrá dychy ako z inej planéty. Ja som si zahral pred Prezidenstkým palácom a zanôtil som si aj cestou do Funusu. Bolo to veľmi príjemné. Je to naše mesto a je plné zvukov. Má svoju frekvenciu a rytmus. Večer a v noci je to celkom iná pesnička. Je krásne s Bratislavou súznieť týmto spôsobom, užili sme si to."  

V porovnaní s predchádzajúcimi klipmi, teraz chýbajú výrazné kostýmy a umelé fúzy. Je za tým zmena imidžu kapely?

"Tak pozor, fúzy ešte nepovedali posledné slovo. (smiech) Po vydaní albumu som dostával spätnú väzbu na cd od nášho okolia a špeciálne som si zapamätal slová môjho bratranca Mareka: "Muzička už celkom super, ešte nejaký ten klip k tomu...“ Hneď som zakontroval: "Môj zlatý ja mám také haluzné klipy k tomu vymyslené, že odpadneš!" A v tom to prišlo - moment inšpirácie a pravdy: "Haluzné klipy už máš, skús teraz jeden normálny." jeho úprimnosť ma dojala (smiech). Na druhej strane aj ja som od začiatku cítil, že táto pesnička si pýta iný obraz. Už keď som ju písal, bola predstava klipu iná ako pri tých predchádzajúcich, kde išlo vždy o štylizáciu. V tomto prípade išlo práve o to byť sám sebou. 

Aké sú ďalšie plány kapely FunTomas?

Máme rozpracované ďalšie videoklipy. Materiálu je veľa, môj plán na najbližšie obdobie je dokončiť dva albumy – slovenský a anglický. Všetky pesničky sú už napísané, ale každý, kto vydal album vie, že je to veľa práce. Necháme to preto ešte chvílku vyzrieť. O to viac by sme sa chceli venovať koncertom a priniesť našu hudbu ľuďom naživo. Takže ak je niekde klub, festival alebo pódium, kľudne nás zavolajte, radi prídeme.“ (dodáva s úsmevom frontman skupiny.)

viac info: www.funtomas.sk, +421907796660